Алуминиумска
и
PVC
Столарија

ПВЦ прозорите се еколошки безбедни, произведени од тврди ПВЦ материјали базирани на природни суровини. Прозорците и вратите произведени со материјалите кои штедат топлотна енергија, штитат од бучава и прашина, имаат мазна површина идеална за одржување и се константни на временските услови без за тоа да се одвојуваат дополнителни средства.

Aldox Series

Aldox Series

 • Неизолирана серија на алуминиумски сврзници која се користи во производството на вратите, прозорците, стожерот и изложбените рамки
 • Економично
 • Обвивка и длабочина на крилата: 45 мм
 • Дебелина на ѕидот на профилот: 1.2-1.5 - 2 мм
 • Стаклен јаз: 4 мм - 20 мм
 • Производството и апликациите се практични
AD40 Adjustable Case

AD40 Adjustable Case

 • Неизолирана серија на алуминиумски сврзници која се користи во производството на вратите, прозорците, стожерот и изложбените рамки
 • Дрвена врата, стаклена врата
 • Дебелина на ѕидот на профилот: 1.5 - 1.8 мм
 • Производството и апликациите се практични
 • Оригинален и иновативен дизајн
AD55 Adjustable Case

AD55 Adjustable Case

 • Неизолирана серија на алуминиумски сврзници која се користи во производството на вратите, прозорците, стожерот и изложбените рамки
 • WD55 системска врата, стаклена врата
 • Дебелина на ѕидот на профилот: 1.5 - 1.8 мм
 • Производството и апликациите се практични
 • Оригинален и иновативен дизајн
WD55 Thermo

WD55 Thermo

 • EN 12207 Class 4 600 Pa
 • EN 12208 Class 9A 600 Pa
 • EN 12210 Class C3 1200 Pa
 • TS EN ISO 717-1 37,7 Db
 • Uw=2,9W/(m2.K)
 • Врати и прозорци со топлинска изолација
 • Длабочина на телото: 55 мм
 • Дебелина на ѕидот на профилот: 1.5 - 2 мм
 • Алтернативи за огноотпорни топлински бариери
 • Производство на профили со сертификат QUALICOAT во сите RAL бои и QUALANOD сертификат со елоксирани опции
WD55

WD55

 • Системи за врати и прозорци без топлинска изолација
 • Длабочина на телото: 55 мм
 • Тесни и широки алтернативи на профилот на лицето
 • Дебелина на ѕидот на профилот: 1.3 - 2 мм
 • Производство на профили со сертификат QUALICOAT во сите RAL бои и QUALANOD сертификат со елоксирани опции
WD64 Thermo

WD64 Thermo

 • Системи за врати и прозорци со топлинска изолација
 • Длабочина на профилот: 64 мм
 • Тесни и широки алтернативи на профилот на лицето
 • Дебелина на ѕидот на профилот: 1.5 - 2 мм
 • Алтернативи за огноотпорни топлински бариери
 • EN 12207 Class 4 600 Pa
 • EN 12208 Class 9A 600 Pa
 • EN 12210 Class C3 1200 Pa
WD70 Thermo

WD70 Thermo

 • Зголемена отпорност на топлина со посебни бариери за изолација
 • Полиамиден изолационен мост од 15 мм и 24 мм
 • Ширина на каса: до 91 мм
 • Опција за стакло со дебелина до 42 мм
FD60 / FD60 Thermo

FD60 / FD60 Thermo

 • Ширина на каса: 60 мм
 • Ширина на крило: 60 мм
 • Висина на крило: до 2.6 м
 • Тежина на крило: до 80 кг
 • Совршена изолација поради EPDM заптивка и фибер фитил
 • Безбедно користење, лесно и удобно движење
 • Опција за стакло со дебелина 20-29 мм
WD37

WD37

 • Неизолирани, економични серии кои се користат во производство врата, прозорец, каса
 • Каса и длабочина на крило: 45 мм
 • Дебелина на профилот: 1,2 мм - 1,5 мм - 2 мм
 • Стаклен јаз: 4 мм-20 мм
 • Производството и апликациите се практични
WD45 Thermo

WD45 Thermo

 • Комплетно решение за сите видови прозорци и врати
 • Опција за поставување термички изолирани лизгачки серии
 • Крило 52 мм и каса 45 мм
WD50

WD50

 • Комплетно решение за сите видови прозорци и врати
 • Опција за поставување S 32 лизгачка серија
 • Ширина на крило 57 мм и каса 50 мм
 • Опција за поставување на стакло со дебелина до 26 мм
OP100 Office Partition

OP100 Office Partition

 • Споен систем за поделба на ѕид
 • Го минимизира звукот со дрвeн и стаклен слој
 • Можност за дизајнирање на целиот ѕид од 10 см како дрво или стакло
 • Висока звучна изолација до 45 децибели
 • 6 mm заеднички јаз хоризонтално и вертикално
 • Лесно поставување и демонтирање
XCLUSIVE 85i2 / 86i2

XCLUSIVE 85i2 / 86i2

Новите системи за прозорци ELVIAL XCLUSIVE 85i2 / 86i2, се тука за да понудат супериорни перформанси за енергетска ефикасност, безбедност, звучна изолација и современ дизајн

EL 6700 Slide

EL 6700 Slide Multilock Systems

Првиот лифт и лизгачки систем сертифициран во германскиот институт ift Розенхајм.

Сертифициран отпор на провалност од категоријата WK2. Одлично ниво на отпорност на притисок на ветрот, пропустливост на воздухот и особено на затегнатост на вода до 300 Pa за лизгачка рамка со фиксен дел сертифицирани во најголеми димензии (3,5mx 2.3m), што е еквивалентно на бура од 9 Беофорт со 75-88 км на час брзина на ветрот, предизвикувајќи штета.

MINIMAL Look

MINIMAL Look

Чистите линии, дискретниот, но моќен преглед околу прозорецот, со само 35,5 мм * и Авангардната технологија, се комбинирани во новиот систем на ELVIAL MINIMAL Look.

XCLUSIVE 87i2 Aluminium + Wood

XCLUSIVE 87i2 Aluminium + Wood

Со новиот систем за прозорци ELVIALXCLUSIVE 87i2, извонредната топлинска изолација и сите предности на алуминиум, идеално се комбинираат со класичниот изглед и чувство на дрво

EL 5200 Status - Thermal insulated

EL 5200 Status - Thermal insulated

Напредниот дизајн, одличниот квалитет, високите нивоа на топлинска изолација и намалување на звукот се само некои од карактеристиките на оваа линија, кои можат да ги опфатат сите техники на производство и ракување со рамки.

EL 2200 Classic - Thermal insulated

EL 2200 Classic - Thermal insulated

Напредниот дизајн, одличниот квалитет, високите нивоа на топлинска изолација и намалување на звукот се само некои од карактеристиките на оваа линија, кои можат да ги опфатат сите техники на производство и ракување со рамки.

EL 2000 Benefit

EL 2000 Benefit

Системот 2000 Benefit одговара на европските стандарди за звучна изолација и затегнатост на вода. Правилната конструкција и лесната конструкција го прават овој опсег уникатен во својата категорија.

EL 4400 Super Smart - Thermal insulated

EL 4400 Super Smart Thermal insulated

Прекрасниот дизајн на EL 4400 Super Smart има совршена комбинација на естетика, функционалност и ниска цена.

EL 4500 Creation

EL 4500 Creation

Систем за отворање со заоблени завршетоци. Одличната комбинација на естетиката и ниската цена е основната предност на линијата EL 4500 Creation. Овој систем е специјално развиен за конструкторите, но, се разбира, ова не ги исклучува другите корисници, бидејќи нејзиното истражување гарантира одличен резултат.

EL 5900 Thermal insulated

EL 5900 Thermal insulated

EL 5900 X-TREME системите ја покриваат потребата од висока термичка изолација за исклучително ладни клими благодарение на употребата на полиамид од 30 мм. Исто така, благодарение на поголемата дебелина на профилот (2,2 mm), линијата е погодна за големи отвори кои бараат висока статичка отпорност.

EL 4600 Thermal insulated

EL 4600 Thermal insulated

Таа е основа на термоизолационите ELVIAL multilock системи. Импресивно ниво на отпорност на вода и пропустливост на воздухот од 450 Па, сертифицирани за двојно отворање рамка во најголеми димензии (1.50 м х 2.30 м). Ова ниво се однесува на силна бура од 10 Beaufort и брзина на ветерот 89-102 Km / h.

EL 4300

EL 4300

Тоа е основа на ELVIAL multilock системи спектар за рамки со идеална вредност за парите.

EL 5600 Thermal insulated

EL 5600 Thermal insulated

Ги опфаќа посебните потреби на архитектите, со исклучително ниво на водонепропустливост и притисок на ветерот до 450 Па за сертифицирана двојна рамка во најголеми димензии 2.33mx 2.33m (10 бура со Beaufort со брзина на ветерот 89-102 km / h, што предизвикува значајни оштетувања) . Одлична топлинска изолација и намалување на звукот. Сертифициран отпор на кражба на WK2 категорија.

EL 5400

EL 5400

Таа е основа на термоизолационите ELVIAL multilock системи. Импресивно ниво на отпорност на вода и пропустливост на воздухот од 450 Па, сертифицирани за двојно отворање рамка во најголеми димензии (1.50 м х 2.30 м). Ова ниво се однесува на силна бура од 10 Beaufort и брзина на ветерот 89-102 Km / h.

SUPREME S650 e-MOTION

SUPREME S650 e-MOTION

SUPREME S650 e-MOTION е автоматскa верзија на SUPREME S650 PHOS серијата. Елегантен дизајн и електрична автоматика, кои нудат максимална леснотија, го прават совршено решение за проекти кои бараат импресивни широки отвори со непрекинати погледи, како и апсолутен комфор.

SUPREME S650 PHOS

SUPREME S650 PHOS

Термоизолиран лизгачки систем SUPREME S650 PHOS е идеално решение за проекти кои бараат широк опсег со минимален видлив алуминиум. Цврсти, но сепак елегантни стаклени површини се постигнуваат со висока функционалност, перформанси и минималистички архитектонски дизајн.

SUPREME S77

SUPREME S77

Системот SUPREME S77 е предлогот на АЛУМИЛ за напредни термоизолирани прозорци кои ги исполнуваат високите стандарди на сите напредни пазари и вклучува модерен дизајн. Ова е идеално решение за проекти кои бараат максимална безбедност со висока ефикасност.

SUPREME S77 PHOS

SUPREME S77 PHOS

SUPREME S77 PHOS системот нуди алтернатива на рамки со скриени крила и спојки. Оваа верзија е идеална за зголемување на природната светлина благодарение на значително намалената видлива ширина на алуминиум. Системот нуди висока термичка изолација и хидроизолација, кој во комбинација со висок степен на намалување на звукот го прави идеален за најсложените проекти.

SUPREME S91

SUPREME S91

SUPREME S91 е специјално дизајниран да ги задоволи високите барања на пасивните куќи. Таа е идеална за тешки и енергетски ефикасни конструкции кои нудат високо ниво на безбедност. Развојот на системот е поттикнат од потребата за најдобри класични изведби во поглед на топлинска изолација и намалување на звукот.

SUPREME S700

SUPREME S700

Системот SUPREME S700 со лизгање е нова генерација на high-end системи на ALUMIL. Тоа е одлично решение за барајќи проекти, исполнувајќи го трендот на "транспарентна" архитектура преку големи стаклени површини, со висока термичка изолација, безбедност и модерен дизајн. Неговиот минимален дизајн и разновидни иновативни функции го прават тоа идеален избор за проекти кои бараат широк опсег за подобрено дневно светло, извонредни перформанси и максимална леснотија на користење.

SUPREME SF85

SUPREME SF85

Систем на лизгачки врати со лизгачка страна на долната страна, кој комбинира минимална естетика со извонредни перформанси, многу големи димензии со исклучително мала големина на видлив алуминиум, како и зголемена заштита од разни видови на разни видови.

SUPREME S350

SUPREME S350

SMARTIA S350 е модерен и флексибилен термички изолиран лизгачки систем со современ модел. Идеален за реновирање благодарение на неговата едноставна конструкција.

SUPREME S440

SUPREME S440

SMARTIA S440 е иновативен термички изолиран клизен систем кој ги вклучува сите модерни архитектонски трендови и барања за висока енергетска ефикасност.

SUPREME M14600

SUPREME M14600

SMARTIA M14600 е нов лизгачки систем на ALUMIL со исклучително елегантни линии, како резултат на експертизата на групата ALUMIL. Ги задоволува современите архитектонски трендови и барања за особено високи перформанси и е идеално решение за области со потопла клима.

SUPREME M12500

SUPREME M12500

SMARTIA M12500 PHOS е новиот тенок лизгачки систем ALUMIL за минимални лизгачки рамки кои го подобруваат природното осветлување. Неговиот уникатен дизајн е целосно во согласност со најновите архитектонски трендови.

SUPREME M11000

SUPREME M11000

SMARTIA M11000 е Tilt & Turn систем со изолација што може да ги задоволи најсложените потреби благодарение на голем број решенија и дизајни

SUPREME M11500

SUPREME M11500

SMARTIA M11500 е комплетен Tilt & Turn систем за високо изолирани врати и прозорци кои можат да се вклопат во евро-олук или механизам на јадрото.

SUPREME M20650

SUPREME M20650

SMARTIA M20650 е елегантен, топлински изолиран систем со навалување, кој користи скриено крило со минималистички дизајн. Ова е идеално решение за максимална пенетрација на природна светлина.

SUPREME M23000

SUPREME M23000

SMARTIA M23000 е термички изолирана врата и прозорец Tilt & Turn систем кој ги комбинира придобивките од алуминиум и дрво со издржливост на алуминиумски материјали заедно со топлината на дрвото.

SUPREME M9660

SUPREME M9660

SMARTIA M9660 е термички изолиран Tilt & Turn систем за области со потопла клима, обезбедувајќи високо квалитетна конструкција и примена на различни видови со значителни термички перформанси. Тој е идеален за реновирање, комбинирајќи ја безбедноста и функционалноста, без потреба од високи трошоци.

SUPREME S67

SUPREME S67

SMARTIA S67 е нов комплетен Tilt & Turn систем кој ги комбинира одличните перформанси на топлинска изолација со голема структурна флексибилност и извонреден дизајн

SUPREME M15000

SUPREME M15000

SMARTIA M15000 е Tilt & Turn систем кој може да ги задоволи различните потреби благодарение на широк спектар на профили за прозорци и врати

SUPREME M23300

SUPREME M23300

SMARTIA M23000 е изолиран Tilt & Turn систем кој ги комбинира придобивките од алуминиум и дрво, нудејќи издржливост на алуминиумски материјали, заедно со топлото чувство на дрво.

SUPREME S560

SUPREME S560

SMARTIA S560 е робустен, топлински изолиран Lift & Sliding систем кој обезбедува висока термичка ефикасност, флексибилност и е идеален за големи отвори.

SUPREME M12000

SUPREME M12000

SMARTIA M12000 е нов систем на ALUMIL кој ви дава можност за слајд или лифт и слајд. Неговиот уникатен дизајн, со многу елегантни линии, е целосно во согласност со најновите архитектонски трендови. Системот е специјално дизајниран за потоплите клими и одговара на широк опсег на потреби, со дополнителни опции за големи прозорци.

SUPREME M19800

SUPREME M19800

SMARTIA M19800 е систем за термички изолирани хармоника врати со погон на врвот и погоден за стандардни и големи конструкции. Тој нуди издржливи и елегантни решенија кои се применуваат на средни и врвни проекти, како што се луксузни згради, канцелариски згради, конференциски центри, хотели, ресторани и многу други.

SUPREME Μ9800

SUPREME Μ9800

SMARTIA M9800 е термички неизолиран систем за хармоника врата и погоден за стандардни и големи структури. Тој нуди издржливи и елегантни решенија кои се применуваат на средни и врвни проекти, како што се луксузни згради, канцелариски згради, конференциски центри, хотели, ресторани и многу други.

COMFORT M14000

COMFORT M14000

COMFORT M14000 е неизолиран систем на лизгачки врати и прозорци со голем број профили и типологии. Меѓу другите карактеристики, посебен дизајн може да се постигне со намалување на видливата ширина на алуминиумската рамка на преклопниот профил.

COMFORT M900

COMFORT M900

COMFORT M900 е најлесниот лизгачки систем за најмалата инвестиција. Идеален предлог за решенија со ниски трошоци без да се загрози квалитетот.

COMFORT M9050

COMFORT M9050

COMFORT M9050 е неизолиран лизгачки алуминиумски систем, чии главни карактеристики се малата тежина и заоблениот облик на профилот.

COMFORT M9200

COMFORT M9200

COMFORT M9200 е неизолиран лизгачки систем со заоблени линии

COMFORT M20000

COMFORT M20000

COMFORT Μ20000 е термоизолиран систем со крила за робусна конструкција и задоволителна топлинска изолација и висок степен на безбедност.

COMFORT M9650

COMFORT M9650

COMFORT M9650 е економичен Tilt & Turn систем за топлинска изолација кој гарантира задоволителни перформанси без потреба од високи инвестициони трошоци.

COMFORT M940

COMFORT M940

COMFORT M940 е економичен, лесен tilt & turn систем, без да се загрозат перформансите и е достапен во различни решенија.

COMFORT M9400

COMFORT M9400

COMFORT M9400 се состои од еден од најкомплексните неизолирани прозорски системи кои можат да служат со широк спектар на различни потреби со задоволителни перформанси.

TROCAL 70cl / 70cl+

PVC Систем TROCAL 70cl / 70cl+

Прозорците од системот TROCAL 70CL/70CL+ нудат ефикасни решенија кои ги исполнуваат условите и барањата на нашите клиенти. Со својот модерен и иновативен дизајн совршено се вклопуваат и ги следат најновите можности на технологијата.

KÖMMERLING 76MD

PVC Систем KÖMMERLING 76MD

Профилите на KÖMMERLING 76MD се модерни и со највисок квалитет, заштедуваат значително на цената на греење и ладење и имаат оптимална заштита од бучава. Тие овозможуваат сигурна заштита од кражба и зголемени можности за подобрување на квалитетот на животот. KÖMMERLING 76MD е дефинитивно правиот избор.

KÖMMERLING 76MD не прави никакви компромиси. Тој ги нуди сите предности на современите прозорци - од дизајн и функција, до градежната физика, изолациски вредности, заштита на животната срединa. KÖMMERLING 76MD ги задоволува сите присутни и, уште поважно, сите идни барања.

KÖMMERLING 88

PVC Систем KÖMMERLING 88

Ова е премиум прозорец за новата ера наречена KÖMMERLING 88. Претставник на идната генерација на профили со зголемена топлинска изолација, иновативен дизајн, пионер на квалитет и сигурност, благодарение на својата модуларност и иновативни технолошки надградби.

ALUCLIP

PVC Систем ALUCLIP

ALUCLIP системите на Profine се модерни и најдобри во својата класа на системи на столарија. Со највисок квалитет, вистинска заштеда на енергија, оптимална заштита од бучава, сигурна заштита од кражба и широк спектар на палета на бои, овие системи се сигурен избор за секого.

ПОГОЛЕМА ЕЛЕГАНЦИЈА СО АLUCLIP

Со алуминумска предна капачка, се добива најдоброто од двата система: елегантнио алуминиумски дизајн со скоро неограничени можности за бои и оптималната изолација на ПВЦ профилите.

КОМБИНАЦИЈА ОД ПВЦ И АЛУМИНИУМ

Aлуминиумот како материјал има предност во производството на прозорци поради својата уникатна елеганција, добрата стабилност на различни временски услови, леснотијата во одржувањето и можноста за фарбање во разни бои. Од друга страна пак, ПВЦ профилите нудат оптимална термичка и звучна изолација. Со ALUCLIP системите на KÖMMERLING 76MD и KÖMMERLING 88 ги добиваме сите овие предности во еден нов иновативен систем.

KÖMMERLING 88 PREMIDOOR

PVC Систем KÖMMERLING 88 PREMIDOOR

Вратите и прозорците на KÖMMERLING 88 PremiDoor се како дел од вашиот животен простор и вашата лична и сопствена животна средина. Затоа треба да го оддадете вашето целосно внимание одлучувајќи се за правиот систем за врата.

ВРСКА ПОМЕЃУ КУЌА И ГРАДИНА

PremiDoor 88 ви овозможува да искусите нови чувства за живеење. Дали би била зелена природа или урбанa панорама, големите стаклени површини ги подместуваат границите на надворешноста и внатрешноста. PremiDoor 88 е целосно нов дизајн на лизгачка врата. Со максималната погодност на отворање и затворање, одлични изолациони вредности и естетска архитектонска елеганција. Непропустлива за дожд, ветер и надворешна бучава, PremiDoor 88 претставува и убедлив опсег на извонредни перфомансни својста. PremiDoor 88 се одликува со иновативна технологија на дихтување со совршена интеракција на три нивоа.