Квалитет

Посветени на производство со квалитет

Во Метал КГ, ние се фокусираме на високиот квалитет на производите што ги произведуваме и доставуваме до нашите клиенти. Квалитетот е камен темелник на нашата култура и процеси. Тоа го постигнуваме со користење на високо квалитетни материјали, најнапредно производство и, пред сè, квалитетно ориентиран квалификуван персонал.

Градежни Материјали

PVC ПРОФИЛ СИСТЕМИ

Од своето основање во 1991 година, Метал КГ е традиционален партнер на баварскиот производител на ПВЦ системи - Salamander.

Германската компанија е еден од водечките европски снабдувачи на системи за високоенергетски ефикасни ПВЦ прозорци и врати. Производите на Саламандер се познати по нивните решенија за висока технологија, голем број на профилни системи и одлична топлинска и звучна изолација. Етиком произведува два главни вида на системи за профили на Саламандер - BlueEvolution 92 - високо-крајен 6-коморен систем со врвни карактеристики на топлинска изолација и Streamline - 5-коморен систем.

Кон крајот на 2016 година, Етиком постигна договор за стратешко партнерство со уште еден најголем производител на системи за профили на ПВЦ - Gealan. Германската компанија е водечки производител на иновативни системи за профили на ПВЦ за прозорци, влезни и лизгачки врати. Системите за профил на Gealan PVC имаат многу иновативни технологии кои обезбедуваат зголемена топлинска изолација и отпорност на сурови атмосферски услови. Во своето производство, Етиком користи два системи на профили - Gealan 8000 и Gelan 9000. Поранешниот, е 5- или 6-коморен систем специјално дизајниран за да одговори на потребата за економичен профил со одлични карактеристики на топлина и звучна изолација. Gealan 9000 е 6-коморен, 82,5 милиметарски профил што може да спакува до 52 мм тројно застаклување. Во комбинација со системот за изолација IKD, таа обезбедува извонредна топлинска изолација - дури и до 0,89 W / m2K

АЛУМИНИУМСКИ СИСТЕМИ

Традиционално, Метал КГ е партнер со локалниот производител на алуминиумски профили - Етем. Компанијата е еден од најголемите производители на екструдирани алуминиумски профили во Европа. Палетата на производи на Етем нуди широк спектар на системи на архитектонски профили погодни за производство на унифицирани фасади, сончеви нијанси, стандардни навалување и свртување на прозорци и врати, лизгачки и двострани врати.

Како и да е, Метал КГ може да обработи систем на профили на алуминиум по барање на клиентот. Компанијата има реализирано многу проекти со водечките брендови SCHÜCO и REYNAERS.

ИНСТАЛАЦИЈА НА ПРОЗОРЦИ

Во соработка со Saint-Gobain Glass Eticom нуди само високо квалитетни и енергетски ефикасни решенија за застаклување.

Сен-Гобаин е француска мултинационална корпорација основана пред 352 години како производител на стакло на огледало. Денес, таа е една од најголемите компании во индустријата за градежни материјали и нејзините производи од стакло се сметаат дека се со највисок квалитет.

ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ

Висококвалитетниот хардвер ги обезбедува и двете - функционирање бесплатно на прозорците и вратите и долг живот на експлоатација.

Метал КГ користи водечка светска технологија во хардвер од РОТО ФРАНК. Германската компанија е позната по измислувањето на навалување на навалување и патентирана технологија за обложување - RotoSil Nano со заштитна површина од титаниум-сребро.